Za 28 jan 2023 - Concert Honsoirde - Drunen - 20:00 uur

 

Reserveren: klik hier

 

KlarinetNsemble Hilvarenbeek 

Zaterdag 28 januari a.s. om 20.00 uur

De Abdij MariÎnkroon

Toegang 12,50 euro

Het KlarinetNsemble is een hechte groep van ruim twintig zowel vergevorderde amateur- als beroepsklarinettisten uit Hilvarenbeek en ver daarbuiten. Het vertegenwoordigt de hele klarinetfamilie, van hoog tot laag, wat een unieke, rijke klankkleur oplevert, waardoor het ensemble ook in staat is symfonische werken uit te voeren.

Het ensemble speelt zowel lichtklassieke muziek als Zuid-Amerikaanse muziek en eigen composities van de leider, Maarten Jense, die vanaf de oprichting dirigent en arrangeur is.

Het ensemble trad in de loop van de jaren op veel plaatsen op in Nederland en het buitenland. Thematische en gevarieerde concerten, geregeld in samenwerking met koren of theatergezelschappen. Het laatste project was een eigen opera, Confusio, waarin muziek, zang, dans en theater samenkwamen, die afgelopen zomer met groot succes werd opgevoerd in Hilvarenbeek.

Het programma voor 28 januari is gevarieerd en verrassend:
- Arrival of the Queen of Sheba - H‰ndel
- Toccata & Fuga - Bach
- Adagio uit Gran Partita - Mozart
- Octet deel I + IV - Beethoven
- Serenade - Dvorak
- Song to the Moon
- Adagio - Barber
- Stravinsky Suite
- Mine Own King - Vloeimans

Maarten Jense studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg. Daarnaast volgde hij lessen compositie en orkestdirectie. Hij maakte deel uit van professionele ensembles en richtte zelf ook een aantal ensembles en orkesten op. Maarten dirigeerde diverse harmonieorkesten en is dirigent van het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant en het KlarinetNsemble. Hij componeert en arrangeert werken, al dan niet in opdracht, die door binnen- en buitenlandse orkesten en ensembles worden uitgevoerd. Maarten doceert klarinet aan zijn klarinetschool in Hilvarenbeek.