Za 5 november 2022 - Boxtel - 16:00 uur - Sint-Petrusbasiliek

Op zaterdag 5 november brengt een klarinet-ensemble van ruim 20 spelers een concert in de Sint-Petrusbasiliek. Het KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek brengt een afwisselend programma, met als solist de uit Boxtel afkomstige Rinus van Hamond.Van Bach tot hedendaags
Gespeeld wordt de indrukwekkende Toccata en Fuga die J.S. Bach oorspronkelijk voor orgel componeerde. Verder enkele composities van Vivaldi, Dvorak en Satie, met solisten uit het ensemble. Een bijzonder moment is het optreden van Rinus van Hamond op contra-altklarinet in het Scherzo Fantastique van Alfred Reed.
Oorspronkelijk schreef Reed dit stuk voor contrabasklarinet of contra-altklarinet en piano, een niet veel voorkomende combinatie. Het is een ritmisch, licht swingend stuk geschreven in het karakteristieke lage register van het instrument. Nestor van het KlarinetNsemble Rinus van Hamond speelt het stuk op de contra-altklarinet. Dat is het op ÈÈn na laagste en meest exotische lid van de klarinetfamilie.

Ensemble
Het KlarinetNsemble is een hechte groep van ruim twintig zowel vergevorderde amateur- als beroepsklarinettisten uit Hilvarenbeek en ver daarbuiten. Het vertegenwoordigt de hele klarinetfamilie, van hoog tot laag, wat een unieke, rijke klankkleur levert en waardoor het ook in staat is symfonische werken uit te voeren.
Het ensemble speelt zowel lichtklassieke muziek, Zuid-Amerikaanse muziek als eigen composities van de leider, Maarten Jense.
Het ensemble trad in de loop van de jaren op veel plaatsen op in Nederland en het buitenland. Thematische concerten, gevarieerde concerten, geregeld in samenwerking met koren of theatergezelschappen. Het laatste project was een eigen opera, Confusio, waarin muziek, zang, dans en theater samenkwamen, die afgelopen zomer met groot succes werd opgevoerd in Hilvarenbeek.
Maarten Jense is vanaf de oprichting dirigent en arrangeur. Hij studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg. Daarnaast volgde hij lessen compositie en orkestdirectie. Hij speelt in diverse ensembles en richtte er zelf ook een aantal op. Maarten dirigeerde diverse harmonieorkesten en is dirigent van het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant en het KlarinetNsemble. Hij componeert en arrangeert werken, die door binnen- en buitenlandse orkesten en ensembles worden uitgevoerd. Hij is docent klarinet in Hilvarenbeek.

Het concert vindt plaats in de Sint Petrusbasiliek, aanvang 16:00 uur.

Entree: 15 euro - jongeren t/m 16 jaar gratis
Bestellen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - vermeld datum + aantal personen - contante betaling bij de deur

website organisatie: Klassiekindekerken.nl